Aanbeveling van de voorzitter van SHOUT

voor de cursus ‘Zo’n voorzitter wil ik zijn!

REVIEW “Zo’n voorzitter wil ik zijn!”

Sinds juni 2012 ben ik voorzitter van SHOUT Wageningen. In mijn studententijd heb ik al meerdere bestuurstaken gehad, maar ik had nog nooit de taak van voorzitter op me genomen. Dat was dus ook een grote stap voor me. Van huis uit heb ik hier wel het een en ander over meegekregen maar een goed voorbeeld ontbrak.

Rond deze tijd werd ik ook door iemand gewezen op deze cursus, die je de mogelijkheid geeft je te verdiepen in de voorzitterstaken en je handvatten biedt voor deze functie.

Het cursusmateriaal zoals ik het kreeg, bestaat uit e-boek “Zo’n Voorzitter Wil Ik Zijn” in PDF formaat vergezeld met aantal geluidsfragmenten en aanvullende literatuur (ook in PDF formaat). Het e-boek is verdeeld over 6 overzichtelijke lessen, zoals “Het verloop van een vergadering” en “Communicatie en besluitvorming”. Vooral die eerstgenoemde les blijkt in de praktijk heel erg handig. 

Verder komen in de aanvullende literatuur voornamelijk onderwerpen aan bod die in de cursus alleen aangestipt worden, zoals “Tijdbewaking/Time-management”. Dit blijkt voor mij in de praktijk nogal een struikelblok te zijn maar met de handvatten die vermeld worden, kom ik een heel eind. Tip: een kookwekker helpt.

Ook heb ik al geëxperimenteerd met het vergaderen in verschillende settings: onderuit op een bank bij iemand thuis, aan een eettafel, met een grote groep. Zelfs een Algemene Ledenvergadering is me niet gespaard gebleven.

 Verder helpt de twee-wekelijkse “VergaderSter” je aardig op weg.

 Ervaring leert dat goed vergaderen neerkomt op goede communicatie en afspraken.

 Succes en veel plezier met deze zelfstudie.
Met vriendelijke groet,

Roel
~ Voorzitter SHOUT Wageningen ~

http://www.shoutwageningen.nl

Reacties zijn gesloten.